Praktijkinformatie

Organisatie

PRAKTIJKTIJDEN
Maandag tot en met vrijdag van 8.00-17.00 uur. Dinsdag ook spreekuren van 7-8 uur, en donderdag van 17-18 uur.

ASSISTENTES
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, zullen zij vragen naar de reden van uw bezoek. Zij hebben zelf een spreekuur op afspraak. Voor urine onderzoek hoeft u geen afspraak te maken. Veel handelingen kunnen zij zelf verrichten. Onder andere:

eerste hulp bij ongevallen – wondverzorging – bloeddruk opmeten – oren uitspuiten -hechtingen verwijderen – urine onderzoek (urine niet ouder dan 2 uur) – uitstrijkjes maken – bloed onderzoek (ijzer, suiker) -longfunctie onderzoek – wrattenbehandeling -reisadvies en vaccinaties –  ECG (hartfilm) – doppler (bloedvatonderzoek) –  injecties geven – zwachtelen van benen – bloedafname voor laboratorium – een prettig gesprek.

SPREEKUUR
Het spreekuur verloopt volgens afspraak.

Aanvraag voor een afspraak of visite liefst in de ochtend. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, zullen de assistentes vragen naar de reden van uw bezoek. Een afspraak waarin 1 hulpvraag of meerdere korte vragen behandeld kunnen worden, duurt 10 minuten. Om het spreekuur niet uit te laten lopen willen wij u vriendelijk vragen hiermee rekening te houden. Als u aangeeft dat er meer tijd nodig is kan de assistente dat inplannen. Voor spoedeisende problemen kunt u altijd direct terecht!

TELEFONISCH SPREEKUUR
Er is een terugbel spreekuur. Indien de assistente u niet kan helpen, kunt u vragen of de arts u terugbelt. Dit gebeurt meestal na het ochtendspreekuur.

VISITE
Visites vinden plaats tussen 13.00 en 15.00 uur.

HERHAALRECEPTEN
Doorlopende recepten kunt u rechtstreeks bij uw apotheek bestellen. Deze herhaalservice is kosteloos.

EXTRA
Naast de genoemde spreekuren kunt u terecht voor: kleine chirurgische ingrepen (verwijderen van huidlaesies, talgklieren, vetbulten, ingegroeide teennagels), sterilisaties (man), keuringen (bv. rijbewijs, verzekering, bedrijfskeuring, preventief medisch onderzoek, sportkeuring), 24 uurs bloeddrukmeting, teledermatologie (huidarts via internet), holterregistratie (hartritmediagnostiek), zwangerschapsecho’s en andere echo’s.

PRAKTIJKONDERSTEUNING
Spreekuren voor diabetes, copd,  cardiovasculair risico management, allergie en mentale strubbelingen, worden door praktijkondersteuner en psycholoog verricht. De assistente vertelt u meer.

SAMENWERKING MET UNIVERSITEIT EN HUISARTSENOPLEIDING
Omdat de huisartsenzorg zich continu ontwikkelt en wij het belangrijk vinden deze wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet te volgen, werkt de praktijk samen met de Vrije Universiteit van Amsterdam  (VUMC). In dit kader worden huisartsen en co-assistenten in de praktijk opgeleid. De huisarts in opleiding verblijft 1 jaar in de praktijk en voert zelfstandig spreekuur. Dit onder volledige supervisie van de huisarts. Indien u wilt kunt u altijd door uw eigen huisarts gezien worden.

TOT SLOT
Wij zijn een praktijk die continu in ontwikkeling is. Ons streven is u een zo goed mogelijke zorg en service te bieden. Hiervoor vragen wij graag uw medewerking. Eventuele onduidelijkheden en vragen kunt u aan ons kenbaar maken.

Laboratorium.

Bloedafname vindt iedere werkdag tussen 8:00 uur en 11:30 plaats. Graag een afspraak met de assistent maken. Als u voor suiker of cholesterol getest moet worden dient u nuchter te komen; dat wil zeggen dat u 12 uur voor de bloedafname niet meer eet of drinkt (wel mag u water drinken). Houdt u er rekening mee dat de kosten die gemaakt worden voor een onderzoek worden verrekend met uw eigen risico.

Verwijzing.

Graag eerst telefonisch overleg of overleg op het spreekuur. Het is niet de bedoeling dat u eerst een afspraak maakt bij de specialist en dan om een verwijzing vraagt.

Het consult, de afspraak.

Een standaard consult duurt 10 minuten. Dit geldt voor 1 klacht of enkele zeer kleine problemen. Het is de bedoeling dat u voor een andere klacht, apart een afspraak maakt. Als u denkt meer tijd nodig te hebben kunt u dit aangeven bij het plannen van de afspraak. Wij willen uitlopen tot een minimum beperken. Daar heeft iedereen baat bij.

Slaap en kalmeringsmiddelen.

Het Ministerie van VWS heeft besloten om per 1 januari 2009 de vergoeding van zowel kort- als langdurig gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen vanuit de basisverzekering te laten vervallen.Voor vier indicaties wordt nog wel vergoeding gegeven.
De vergoeding vanuit de basisverzekering blijft alleen gehandhaafd voor personen die benzodiazepinen moeten gebruiken omdat er geen goed alternatief bestaat. Het gaat om de volgende vier indicaties:
1. onderhoudsbehandeling bij epilepsie of behandeling van een epileptische aanval;
2. behandeling van angststoornissen, waarbij therapie met ten minste twee antidepressiva conform de geldende richtlijnen heeft gefaald;
3. behandeling bij meervoudige psychiatrische problematiek, waarbij behandeling met hoge doses benzodiazepinen noodzakelijk is;
4. palliatieve sedatie bij terminale zorg.
Als u niet onder een van deze vier indicaties valt zullen de kosten van deze middelen voor eigen rekening komen.

rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring.

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken met de huisarts in de praktijk. Hiervoor heeft de huisarts uw ZorgDomein nummer en een urinemonster nodig. Urine graag aan de assistente geven.

De kosten van een rijbewijskeuring zijn € 70. Indien het een uitgebreidere keuring betreft dan kost het € 80.

Wilsverklaring

reisprik
thuisarts

Meer informatie? thuisarts.nl !

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:
– om gezond te blijven;
– om klachten zelf aan te pakken;
– als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
– als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
– als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts; als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.
Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Reisvaccinaties.

U kunt bij ons terecht voor reizigersadvies en vaccinaties. Dokter Hamers is gecertificeerd als reisgeneeskundig huisarts bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). Wij werken hiervoor samen met organisatie http://reisprik.nl. Op deze site kunt u ook een prijslijst vinden onder het kopje ‘reisziekten’.

reisprik logo
reisprik
Translate »
Call Now Button